T: 06–16820525 | E: jws@job2enjoy.nl

Vakantiekrachten worden steeds vaker gepest

Vakantiekrachten worden steeds vaker gepest

Vakantiekrachten worden steeds vaker gepest

Vakantiekrachten worden steeds vaker gepest op de werkvloer. Ze durven deze pesterijen vaak niet uit te spreken bij hun baas.

Dat stelt bedrijvennetwerk Zorg van de Zaak.

Het gaat om jonge mensen die voor het eerst kennismaken met de arbeidsmarkt. Ze denken vaak dat pesterijen en seksule intimidaties er dan bij horen. Daarnaast durven de vakantiekrachten niet uit te spreken wat er gebeurt, omdat ze bang zijn dat ze dan direct worden vervangen.

“Het is zo zonde dat dit gebeurt. Het beeld van jongeren over het werkende leven is direct verpest”, vertelt de woordvoerder van Zorg van de Zaak aan NU.nl.

Tijdelijke krachten

Ook onder tijdelijke krachten op de arbeidsmarkt ziet het netwerk een stijging in het aantal pesterijen. Deze groep moet volgens Zorg van de Zaak niet worden onderschat. “Tijdelijke krachten zijn wat meer gewend, maar dat maakt het niet minder erg. Ze worden echt als een bedreiging gezien door vaste werknemers. Er is hier dan dus sprake van bewust pesten. Dat is een zeer kwalijke zaak”, aldus de woordvoerster.

Volgens het netwerk worden de pesterijen steeds scherper: “Vroeger stond collegialiteit bovenaan het lijstje van werknemers. Mensen voelen zich nu vooral bedreigd. De krimpende arbeidsmarkt heeft daar grote invloed op.”

Bron: Nu.nl