T: 06–16820525 | E: jws@job2enjoy.nl

50% van de werknemers wil meer actie tegen werkstress

50% van de werknemers wil meer actie tegen werkstress

50% van de werknemers wil meer actie tegen werkstress

 

De helft van de werknemers in Nederland vindt dat hun organisatie te weinig doet om stress op de werkvloer te voorkomen. 

Dit blijkt uit onderzoek naar de gezondheid bij bedrijven, dat Zilveren Kruis onder meer dan 1.300 werkgevers en werknemers heeft laten uitvoeren door Motivaction.

Bijna een kwart (23 procent) van de ondervraagden herkent zich in de stelling “ik heb het gevoel tegen een burn-out aan te lopen”.

Volgens meer dan de helft van de werknemers kan er meer gedaan worden om werkstress te voorkomen. Ook op voldoende beweging en gezond eten valt er nog winst te behalen, zo blijkt uit het onderzoek.

Lunch

Zo vindt 43 procent van de werkgevers dat hun werkgever onvoldoende mogelijkheid biedt om gezond te lunchen. Twee op de drie medewerkers vindt dat de werkgever moet regelen dat je in de bedrijfskantine kunt kiezen voor een gezonde lunch. Ruim een op de drie werknemers neemt wel eens een ongezonde snack tijdens de lunch.

Volgens de zorgverzekeraar is naast een goede mentale gezondheid van medewerkers ook een gezonde lunch van invloed op de vitaliteit binnen organisaties.

Bron: Nu.nl