T: 06–16820525 | E: jws@job2enjoy.nl

Voor werknemers

Soms zorgen situaties op je werk ervoor dat je niet meer lekker in je vel zit. Spanningen kunnen ongemerkt hoog oplopen en voor je het weet ben je totaal uit balans. Je kunt worden geconfronteerd met spanningsklachten zoals hoofdpijn, rugklachten, buikklachten, enz. Je hebt vaker de griep of het herstel hiervan duurt langer. Al deze klachten kunnen voortkomen uit (langdurige) psychische overbelasting.

Stress is soms handig. Het houdt je scherp tijdens piekmomenten op je werk. Als deze stressmomenten voldoende worden gecompenseerd met rustmomenten en situaties op het werk (en privé) die leuk zijn, dan is het oké. Wanneer werkstress de overhand krijgt dan volgen er stressreacties die minder nuttig voor je zijn. Denk hierbij aan; slechte nachtrust, angstaanvallen, gevoel nooit goed genoeg te zijn, slecht humeur, enz. Deze reacties hebben nadelig invloed op je prestaties op het werk. En zo kom je in een neerwaartse spiraal terecht.

Je kunt ook te maken krijgen met ongewenst gedrag ( pesten, negeren/buitensluiten, seksuele intimidatie, discriminatie of agressie) op je werk. Het is mogelijk dat jij dit om persoonlijke redenen niet kenbaar wilt of durft te maken bij jouw directe leidinggevende of collega’s. Ongewenst gedrag kan een groot impact hebben op iemands gemoedstoestand. Soms begint het klein en onschuldig en voor je het weet ben je steeds het mikpunt of wordt het gedrag steeds vervelender.  BLIJF HIER NIET MEE ZITTEN! De vertrouwenspersoon van Job2Enjoy biedt jou een luisterend oor, geeft advies op maat en persoonlijke ondersteuning. Samen kijken we naar mogelijkheden zodat jij weer met plezier naar je werk kunt gaan.

Begin met een goed gesprek

Je vindt het mogelijk lastig om er over te praten op je werk. Je collega’s staan te dichtbij of je hebt een probleem dat je liever niet bespreekt met je leidinggevende. Het gevolg is dat je ermee blijft worstelen en dat je steeds minder  energie kunt opbrengen om optimaal te functioneren. Zelf merk je dat je fouten gaat maken, niet meer goed kunt concentreren, meer onzeker bent of op den duur jezelf niet meer herkent. Dit zijn allemaal signalen die erop wijzen dat er iets moet gebeuren.Van langdurig stress kun je goed ziek worden. Daarom is het belangrijk dat je tijdig jouw stresssignalen herkent zodat je ze kunt aanpakken. Zo kun je voorkomen dat je uiteindelijk uitvalt. Het gaat er om dat jij lekker in je vel blijft zitten, ook tijdens piekmomenten.

Een goed gesprek helpt jou bewust te worden van jouw stressreacties. Stress is heel persoonlijk. Wat voor de één makkelijk is te accepteren, is voor de ander lastig om mee om te gaan. Samen met een persoonlijke begeleider van Job2Enjoy kijk je naar mogelijke oplossingen voor jouw probleem en hoe jij het beste kunt omgaan met stressreacties of nog beter, hoe jij ze kunt voorkomen. Het gaat dus om jou! Het uitgangspunt is dat jij weer grip krijgt op jouw situatie(s). Het doel is dat jij weer lekker in je vel komt te zitten en dat je met plezier je werk kunt doen.

Lekker in je vel zitten en met plezier naar het werk?

Neem dan contact op met Job2Enjoy en maak vrijblijvend een afspraak!